Deel twee begonnen! - Reisverslag uit Enkhuizen, Nederland van Toon Henriette Floris Westerhoven - WaarBenJij.nu Deel twee begonnen! - Reisverslag uit Enkhuizen, Nederland van Toon Henriette Floris Westerhoven - WaarBenJij.nu

Deel twee begonnen!

Door: Henriette

Blijf op de hoogte en volg Toon Henriette Floris

13 Mei 2009 | Nederland, Enkhuizen

Enkhuizen, 22.40 uur...Vandaag vertelde Toon dat ze op de Rietpol wat lacherig gereageerd hadden dat we na vier dagen AL in Enkhuizen waren... Ja, dat zou je kunnen zeggen. Maar we ZIJN vertrokken! Eerste dag (zondag, moederdag) heerlijk windje, naar Lelystad gezeild vanuit Spaarndam. Daar aangekomen begon het hard te waaien en het is sindsdien niet meer minder hard gaan waaien. EN uit de verkeerde hoek, Noord-Oost 7 bft. Na onze eerste overtocht besloten we een dag te blijven in Lelystad (verwaaid gelegen.., maar wel voor anker). Giter besloten toch verder te varen. Tenslotte hadden we een paar dagen IJsselmeer ingecalculeerd (alvorens naar Noorwegen te zeilen) om rustig het schip te leren kennen en te wennen aan ons nieuwe leven en ons nieuwe zeilen met Floris. De afgelopen maand stond in het teken van voorbereiden van deze reis. Een enorme klus, die altijd langer duurt dan je vantevoren denkt. Maar de technische kwaliteiten van Toon stegen tot ongekende hoogten! Ik verbaasde me er dagelijks over hoe hij voortvarend te werk ging na een haastig ontbijt, met een vastberaden plan voor die dag wat er gedaan moest worden. Zelden werd het dagdoel niet gehaald. Waar komt al die kennis vandaan?? Met boren in de weer (in polyester!) accuschoenen, etc.
Na een stevige tocht over het IJSselmeer (7 bft!!) Vol trots gearriveerd in Enkhuizen. We kunnen het! En het schip is fantastisch! Nu wachten op de juiste wind om naar het Noorden te vertrekken. Batt bijna leeg, foto';s volgen...

• 13 Mei 2009 - 21:28

Joep:

veel succes met deze reis die jullie weer voort gaan zetten

• 14 Mei 2009 - 09:19

Anouk Van Der Cammen:

Oh, wat heerlijk voor jullie om weer onderweg te zijn. Het gaat tenslotte niet om het 'einddoel', maar zeker ook om het reizen zelf!
    Veel plezier en geniet en een zoen van een dikke-buik-Anouk!

• 14 Mei 2009 - 10:35

Geniet!

liefs, Sytske

• 14 Mei 2009 - 20:42

Yvonne Jan En Xalou:

Wat heerlijk dat jullie nu echt genieten van het leven op het water. Heel veel plezier,en ik kijk uit naar de foto s.
    Veel liefs van de Noordster.

• 14 Mei 2009 - 21:41

Machiel:

Geen wind waait daar
    Waar de ziel niet
    Het doel ziet.

Zeven Beaujon (= 6 Beaufort) is een mooi voorteken voor een fantastische reis!

• 14 Mei 2009 - 22:07

Remco:

Hey,

In enkhuizen lag het zo rustig maar eenmaal op het Ijsselmeer ging het met onze Spartivento aardig te keer. Maar goed overgekomen. Geniet van jullie leuke reis en wellicht komen we mekaar nog eens tegen op het water. Dan drinken we een wijntje bij ons...!!!

groetjes Remco en Inge

• 15 Mei 2009 - 11:05

Anouk:

Hee,
    weet je dat vrienden van mij in Noorwegen wonen? Ze zijn afgelopen oktober geëmigreerd naar Sandane, mochten jullie in die buurt komen, laat het even weten, dan geef ik hun adresgegevens aan jullie door!
    Hier nog rustig in de buik, gisteren was even stressvol; bij de controle bij de verloskundige was 'Okkie's' hartslag heel hoog en werd ik doorverwezen naar het VU om een hartfilmpje en echo te laten maken. Gelukkig was alles in orde; ik heb gewoon een heel actieve baby in de buik, een zogenaamde 'jogging foetus'. Hebben jullie daar ooit van gehoord???
    Maf hoor. Morgen bruiloft Neelson, daarna mag Okkie wat mij betreft komen, ben er helemaal klaar voor.
    Geniet maar lekker van jullie reis,
    kus, Anouk.

• 15 Mei 2009 - 20:56

Isabel:

henriette
    ik wens je een goede vaart met je gezin
    veel liefs

• 17 Mei 2009 - 18:48

Elisabeth:

Veel succes we duimen voor jullie voor beter weer. Verder hoop ik dat we jullie nog kunnen uitzwaaien. laat even weten waar en wanneer in friesland zoen e,d en m

• 18 Mei 2009 - 12:08

Ton:

hi hoe gaat het, zyn jullie nu allemaal onderweg naar Noorwegen?

• 21 Mei 2009 - 21:59

Joep:

mijn emailadres is nu jkimmel@ziggo.nl

• 03 Juni 2009 - 03:14

Emilyeelco:

HAHA Toon, heb je weer in de mast gehangen!?!? Nu niet met een zelfgemaakt houten bankje hoop ik..... ;)